ULIGHEDSUDVALGET

ULIGHEDSUDVALGET

PROJEKTETS BAGGRUND

Mellemfolkeligt Samvirkes Verdensklasse kører workshops på skoler over hele landet. Til deres Verdensmålsworkshop, ville de gerne have udviklet et dilemmaspil, der kunne få eleverne til at diskutere ulighed og åbne deres øjne for, hvorfor ulighed er vigtigt at have fokus på - også her i Danmark. Under arbejdet med at udvikle spillets format besøgte vi flere skoletilbud som er opbygget som dilemmaspil, og designede i samspil med Verdensklasse et format, der passede til lige præcis deres idéer:

- Det skulle kunne blive spillet af alt fra en enkelt klasse til et auditorium på 200 elever
- Det skulle være digitalt, og derved nemt at rejse rundt i landet med, men samtidig så brugervenligt, at der ikke kunne gå noget galt - da eleverne selv skal afspille elementer af spillet
- Det skulle tage aktuelle samfundsdebatter op og forholde sig til en lokal dansk kontekst
- Undervejs skulle der være individuelle "ledetråde" til hver gruppe

PROJEKTDETALJER

Ulighedsudvalget er et kombineret dilemma- og rollespil, der udspiller sig i et fremtidigt Danmark, hvor uligheden er steget voldsomt. Nu er det op til eleverne at håndtere samfundets problemer. Eleverne agerer forskellige afdelinger i et kommuneudvalg - politi, lokale virksomheder, borgere, og kommunens kommunikationsafdeling -, hvor de skal behandle sager ud fra hensyn til samfundet og ud fra telefonbeskeder, som tikker ind fra kommunens borgere. Der er meget på spil, når afdelingerne skal overbevise byrådsudvalget om, at deres løsning er den rigtige.

SAMARBEJDSPARTNERE

UlighedsUdvalget er udviklet til og i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. Spillet er skræddersyet til at indgå i deres større workshop om verdensmål 10 "mindre ulighed", som kan bookes af skoler over hele landet.